fbpx

Valokuvia hetkistä Helsingissä

Tulossa vai menossa
Taidevalokuvaajat Pentti Sammallahti ja Timo Viljakainen ovat hyvin usein katsoneet Helsinkiä kameran kautta. Liittyen työhön, taiteeseen. He osaavat Helsingin ja ovat olleet usein valmiita kaupungin yllätyksille.
Näyttelyä suunniteltaessa Pentti Sammallahti totesi, että ”hienon valokuvan tärkein ominaisuus on tsägä, kun suunniteltuun näkymään ilmestyy jotain uutta ja odottamatonta, tahaton kohde, valo, parasta, jos vielä samana hetkenä”. ”Niin, se on ohimenevä hetki, jossa jokin on tavallaan tulossa tai menossa, fyysisesti paikasta toiseen, tai ajatus, mutta se hetki ei ikinä enää palaa eikä sitä voi toistaa” jatkoi Timo Viljakainen. 
Runsaassa kuvasadossa vuosilta 1965-2020 erottuu teema. Jokin on tulossa tai menossa jonnekin tai mietti sitä, varis, koira, ihminen. 
Valokuvanäyttely nyt esillä Sofia Helsingin ravintolassa. Tervetuloa tutustumaan upeisiin valokuviin.
 
Timo Viljakainen on rakentanut suomalaisten verkkokalvoille tuhansia tunnelmia median ja mainonnan kautta. Olemme todennäköisesti nähneet hänen kuviaan enemmän kuin kenenkään muun suomalaisen kuvaajan. 
Pentti Sammallahti on maamme kansainvälisesti tunnustetuimpia valokuvaajia, lukuisin palkinnoin palkittu ja huima mestari tavoittamaan ilmeen, ihmisen, muokatun ympäristön, kulttuurin tunne huokuu hänen kuvistaan.